PC op maat

PC op maat en herstellingen

Met als opleiding Ingenieur Elektronica, ben ik opgegroeid met de ontwikkelingen rond de microprocessor en PC. Vanaf ik mijn allereerste IBM compatible in de jaren ’80 zelf ineengestoken heb is dit altijd een specialisatie gebleven. Naast mijn job als docent computernetwerken aan ingenieursstudenten, heb ik steeds in bijberoep zelfstandigen en kmo’s bijgestaan in hun PC- en netwerkbeheer.
Tegenwoordig kun je uiteraard in elke multimedia winkel een pc kopen, maar heb je specifieke wensen voor je hobby in dit geval bv. fotografie dan vind je daar meestal niet datgene wat je echt wil.

Wat kan ik voor je doen?

Een nieuw systeem

Luisteren naar jou wat jij echt nodig hebt, kast groot of klein, moederbord met die specificaties en aansluitingen, goede videokaart, extra harde schijven, enz…
Hieruit volgt dan een systeem dat helemaal op jouw maat is uitgewerkt. De basissoftware wordt volledig geïnstalleerd en alle updates worden geladen. Na de levering of ophaling door jou kan ik remote ondersteuning geven indien je met een probleempje zit.
Het uitwerken van een degelijke backup procedure is zeker niet onbelangrijk en ook daar kan ik degelijke raad geven of dit voor jou uitwerken.

Kleurkalibratie

zie tabblad kleurkalibratie, is ook zo een heel specifiek domein dat niet heel eenvoudig is om dit correct te doen.

Herstellingen aan PC

Herstellingen aan PC of sommige problemen bij laptops zijn ook mogelijk. Hierbij denk ik bv aan grotere harde schijven steken, oude nog werkende schijven vervangen door snelle SSD schijven, extra geheugen, speciale videokaart enz.
Het gekende probleem, bij een defect aan een kant en klare pc of laptop: er wordt meestal gevraagd om de computer op te sturen of binnen te brengen. Als je het systeem dan terug krijgt is dit dan vaak met een volledig ‘cleane’ harde schijf met enkel het operating systeem op. Gevolg: al jouw belangrijke bestanden, waarvan je spijtig genoeg nog geen backup van hebt, zijn dan verloren.
Indien ik de herstelling uitvoer, zal ik eerst alles proberen te doen om die info te recupereren.

Omdat al deze zaken heel afhankelijk zijn van je noden neem je best even contact op met mij.