About

Hallo,

Ik ben Dirk De Wit, welkom op onze website.Dirk

Als begin twintiger geraakte ik gefascineerd door de fotografie microbe. Zelf leren ontwikkelen en afdrukken in zwart-wit, spelen met licht en compositie, zo is het allemaal begonnen. Toen al ging mijn voorkeur uit naar mensen fotograferen, jong, oud en alles er tussenin.

Andere drukke bezigheden, verhuisd, kinderen, gezin  en tijdelijk zonder donkere kamer, zorgden ervoor dat het fotograferen in een hoekje bleef sluimeren en op een erg laag pitje stond.

Einde 2012 ben ik terug tijd gaan maken voor die toch wel schitterende “hobby” fotografie. De overstap van analoog naar digitaal, zwart-wit naar kleur is echt niet evident. Heel veel gelezen, geëxperimenteerd met de digitale camera en om de kennis en ervaring een stevige boost te geven heb ik verschillende workshops en cursussen gaan volgen. Belichting, strobist, kleurbeheer, studiobelichting, kinderfotografie enz. zijn een greep uit de opleidingen die ik gevolgd heb. Dat is ook voor andere beginnende fotografen of die echt verbetering willen zien in hun werk een echte aanrader: DOEN!

Vaak samen met mijn vrouw Martine gaan we op pad of doen we een shoot, zij de assistentie ik de technische  kant + fotografie.

Nog steeds zijn mensen mijn geliefkoosd onderwerp. Kinderen, zijn wel echt speciaal: gewoon, puur en heel natuurlijk, zo wil ik mijn foto’s ook meestal. Je hebt wel veel geduld nodig maar dat heb ik er ruimschoots voor over!

 

En… fotografie is zoals vaak wordt beweerd geen hobby ….maar een passie!